Samen innerlijk groeien:
stralende Ouder, stralend Kind

Ik wil graag mijn kind laten weten dat het Oneindig Bewustzijn is.
Dat het niet alleen mens is, maar ook bewustzijn…
Dat het een fysiek lichaam op aarde heeft en in essentie Licht IS.

Het zou zo fijn zijn als mijn kind niet alleen wéét dat het eigenlijk in essentie Licht is, maar dat het in het dagelijkse doen en laten het vertrouwen, de liefde en de verbinding met het Grotere Geheel in zichzelf kan ervaren. Zodat mijn kind zich geliefd, gedragen, gesteund en veilig weet in zichzelf, in het leven.

Ik wens voor mijn kind dat dit weten, dit vertrouwen inherent wordt aan alles wat het onderneemt. Dat dit de basis is van al zijn stappen.
Het uitgangspunt wordt liefde, veiligheid en vertrouwen vanuit een liefdevolle veilige ruimte om en in zichzelf.

Onze kinderen zijn een tijdje later dan wij in een lichaam gekomen. Dat betekent dat zij veel minder geconditioneerd zijn door gewoontes en overtuigingen uit het collectieve veld van de mensheid. Ze staan dichterbij hun oorsprong, dichter bij hun essentie van bewustzijn, van licht.
Kinderen kunnen vaak spontaan ervaringen hebben vanuit hoger bewustzijn. Mijn dochter Ayla (2014) heeft bijvoorbeeld onzichtbare vrienden, haar ‘lichtvrienden’.
Ook kunnen kinderen een heel helder begrip hebben van gevoelens en gedachten en staan ze heel open om daarmee op een opbouwende, gezonde manier te leren omgaan. Mits wij als volwassenen hen dat voorleven. Mits wij daar met hen over praten en samen taal ontwikkelen voor de ervaringen die zich in het onzichtbare voltrekken.

Met je kind(eren) bewustzijn ontdekken

In de M U Z E-module Bewustzijnswerk voor Ouder en Kind ga je samen aan het werk met je kind. Dagelijks samen stilstaan bij alles wat er onzichtbaar om en in ons werkzaam is; Bij het begin van de dag, voor het slapengaan, bij het eten. Zodat deze wereld van de geest, van bewustzijn en energie een gewoon dagelijks onderdeel wordt van het contact met je kind.
Het contact met jezelf en met je kind verdiept zich. Er komen zoveel schatten van inzicht en plezier aan de oppervlakte. Iedere dag aandacht voor het ware, voor schoonheid, voor de multi-dimensionaliteit van het bestaan.

“Alle mensen zijn van licht gemaakt.”

In gesprek met Ayla (5) over dat de wereld bestaat uit materie en geest,
-ik noem dat voor haar ‘licht’-,

Ayla zegt concluderend: “dus mensen zijn van vlees en bloed én van licht gemaakt.”
“ja, inderdaad”, zeg ik.
“Zijn alle mensen ook van licht gemaakt?”, vraagt ze dan.
Ik antwoord dat alle mensen van licht zijn gemaakt,
alleen veel mensen zijn vergeten dat ze van licht zijn gemaakt.
niet alle mensen weten dat ze een bol van licht om zich
heen hebben waar ze voor kunnen zorgen.”

Deze M U Z E Module Bewustzijnswerk voor Ouder en Kind kun je volgen als je eerst de BasisModule hebt gevolgd.
Neem bij interesse contact op met Jenneke.
Gesprekjes met je kind kunnen natuurlijk altijd, dat doe je vanuit je eigen intuïtie. Samen met je kind ontstaat vaak iets moois en bijzonders wanneer je vanuit je hart met elkaar verbindt.
Mijn ervaring is dat wanneer je samen wat dieper wilt gaan en ook dagelijks momenten in wilt bouwen voor korte bewustzijnsoefeningen, dan vraagt het dat je als ouder een zekere mate van ervaring daarmee hebt en de veilige ruimte energetisch zelf al kunt creëren. Je kind voelt en ervaart dan namelijk direct waar je het over hebt. Het is niet een praten over maar een ervaring. Dat is precies de manier waarop we over bewustzijn leren; door ervaring.
Daarom stel ik voor om eerst met jou als ouder een basis te leggen, alvorens we samen met je kind aan het werk gaan.

INTRODUCTIE VOOR KINDEREN:

Praten over de onzichtbare wereld met Papa en Mama

Mens-zijn is heel speciaal:
Je kunt lopen, dingen doen en dingen maken. Je kunt voelen, op jouw unieke manier dingen ervaren. Je kunt denken, op jouw unieke manier gedachten hebben over de wereld in jezelf en de wereld om je heen.

Als mens heb je een lichaam en je hebt ook een bewustzijn, energie. Ik noem dat jouw licht. Als mens ben je van vlees en bloed gemaakt, maar ook van licht. Dat lichaam van licht kunnen we met onze gewone ogen niet zien, maar het is er altijd. Net zoals we onze gevoelens en onze gedachten meestal ook niet kunnen zien, maar ze zijn er wel.

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar wat er in de ruimte is? Waar je gevoelens en gedachten ontstaan? Waar jij was voordat je geboren werd? Waar een mens naartoe gaat als hij sterft?
Er zijn zoveel dingen in de onzichtbare wereld in je en om je heen.
Vaak praten mensen daar niet over. Maar die wereld is er altijd. De wereld die je niet met je gewone ogen kan zien, maar die je wel kunt voelen, of met je andere ogen zien, of met je andere oren horen.

Ik vind het leuk om met jou en je ouders een tijdje op avontuur te gaan. Te praten, te tekenen en meditatie-oefeningen te doen. Om te ontdekken en leren over die onzichtbare delen in jezelf, dat jij jouw eigen licht helder kunt gaan voelen. Zodat je helder voelt welke mensen of dingen goed bij jou passen en wat niet. Zodat jouw ware licht meer en meer door je heen gaat stralen in alles wat je doet, zegt, voelt en denkt.

Over Jenneke

Ik zal jullie een beetje over mezelf vertellen. Mijn naam is Jenneke, ik ben geboren in 1979. Ik ben moeder van twee kinderen, een grote jongen die is geboren in 2005, hij heet Nerwe en een meisje die is geboren in 2014, zij heet Ayla. Ik heb een lieve vriend, Harm.
Ik heb ooit gestudeerd om leraar te zijn op Vrijescholen en een hele tijd geleden heb ik een paar jaren lesgegeven op een Vrijeschool. Verder heb ik vooral heel veel bestudeerd, geleerd over en geoefend met het omgaan met de onzichtbare wereld.
Ik ben opgegroeid op een boerderij, er waren veel dieren die mijn vrienden waren. Vooral met mijn pony’s en hond ‘praatte’ ik ook. Later had ik ook een lievelingsboom waarmee ik ook ‘praatte’. Dat ging door mijn gedachten. Ik voelde, wist dat zij mijn gedachten konden horen en in mijn gedachten hoorde ik hun antwoorden. Later ontdekte ik dat ik op die manier ook kon ‘praten’ met mensen die overleden waren, mensen die niet meer in hun lichaam op aarde waren, maar nog wel in hun lichtlichaam dichtbij.
Voor mij voelde dit altijd heel natuurlijk en vertrouwd. Toch vond ik het leuk om daar meer over te weten en te leren.

Ik heb jaren lang veel geleerd van Rudolf Steiner. Ik heb veel boeken van hem gelezen en samen met andere mensen gestudeerd wat hij leerde. Hij kon met andere ogen zien, zo noem ik dat. Ik heb van hem veel geleerd over de wereld die je niet met je gewone ogen kunt zien. Ik heb contact leren maken met natuurwezens (die noemen we ook wel kabouters en elfen) en engelen bijvoorbeeld. Wezens die er wel zijn, maar die je niet met je gewone ogen kunt zien.

Sinds 2015 heb ik veel cursussen gevolgd bij Hyacintha Kraidy, Frits Evelein en bij een Amerikaanse mevrouw, Caroline Cory. Zij kunnen ook met andere ogen zien en van hen heb ik nog weer meer geleerd over mediteren, over met mijn eigen onzichtbare helpers praten, over de wereld van energie en bewustzijn, van licht – de onzichtbare wereld van licht die een soort van achter en door, eigenlijk in onze zichtbare wereld zit.
Met alle oefeningen die ik van hen heb geleerd, heb ik geoefend om iedere ochtend mijn eigen licht goed te verzorgen en te zorgen dat ik me blij, geliefd, rustig, vertrouwd en beschermd kan voelen – de hele dag!
Ik heb dit ook veel met mijn kinderen gedaan. En ik zie dat zij daardoor zich ook heel fijn in zichzelf voelen. Ook heb ik bijvoorbeeld geleerd om pijn weg te kunnen laten stromen, om op een rustige manier met mijn eigen gevoelens en die van anderen om te gaan. Ik heb geleerd om mijn gedachten helemaal stil te maken en alleen de gedachten te denken waar ik blij van wordt. Ik heb geleerd om me helder voor te nemen wat ik graag wil doen of ervaren en dat dat dan op een fijne manier gebeurt. Kortom, ik heb heel veel geleerd waardoor ik me een blijer mens voel!

Nu wil ik graag aan andere ouders en kinderen vertellen en leren wat ik allemaal geleerd heb. Want ik wens iedereen toe om zich ook licht, blij en ontspannen in zichzelf te voelen!

Inhoud M U Z E module Bewustzijn voor Ouder en Kind

De basis van een menselijk lichaam hebben, is er goed voor zorgen. Prettige kleding dragen, goed eten, goed drinken, goed slapen, wassen, plassen, poepen, bewegen. Dingen doen waardoor je lichaam goed voelt.

Je hebt gevoelens die bepalen hoe je je voelt. Daar kun je ook voor zorgen. Door op een fijne manier met je gevoelens om te gaan. Zo kunnen je gevoelens je vertellen hoe en waardoor je je goed kunt voelen.

Je hebt gedachten die ook bepalen hoe het met je gaat. Je kunt zorgen dat je rustige en heldere gedachten kunt denken. Dan kun je heldere besluiten nemen, die kloppend voelen voor jou.

De basis van een Lichtlichaam hebben, is er ook goed voor te zorgen. Jezelf beschermen door jouw ‘lichtkleding’ te voeden – je Bol van Licht schoon en sterk te houden. Verbonden zijn met jouw grotere Lichtlichaam en de Bron. Alles wat niet bij jou hoort schoonmaken en afvoeren.

Hierover gaan we leren in de lessen van deze M U Z E cursus samen met Papa en/of Mama. Een cursus die gaat over Jou, over hoe Uniek jij bent en hoe jij nog meer jouw unieke zelf naar buiten kunt brengen:
Mijn Unieke Zelf Expressie.

Les 1 ~ Lichaam – Je aardse huis

Les 2 ~ Gevoelens – Verschillende kleuren

Les 3 ~ Gedachten – Wolkjes of heldere hemel

Les 4 ~ Licht – Veilige bol om je heen

Les 5 ~ Schoonmaken – Helder en stralend

Les 6 ~ Verbinden met de Bron – Mijn oorsprong van licht

Simultaan met je kind bezig zijn met Bewustzijnsontwikkeling

De inhoud van de Module Bewustzijnswerk voor Ouder en Kind is in zekere zin gelijk aan de de inhoud van de M U Z E – BasisModule.
Als ouder krijg je in je eigen MUZE-werkmap een nieuw deel voor deze Ouder en Kind module. Want we gaan natuurlijk verder en verdiepen in je dagelijkse ervaring.

Je kind krijgt een eigen werkmap met een tekst- en opdrachtendeel speciaal voor kinderen. De teksten en oefeningen gaan over dezelfde onderwerpen als in de oudermap. De ouder-teksten geven meer achtergrond en verdieping en aanwijzingen om samen met je kind ermee bezig te zijn.
Meditatie-oefeningen luisteren doe je samen.
Videolessen zijn afwisselend voor ouder en kind apart en ook samen.
Webinars zijn deels met kinderen, deels zonder.
Individuele sessies zijn naar keuze met je kind fysiek erbij, of dat we energetisch met jou en je kind werken.

Doordat je met je kind in verbinding bent over de inhoud en dingen die je zelf hebt geleerd in verstaanbare taal om gaat zetten naar je kind, maak je zelf een verdiepingsslag. Om voor jezelf oefeningen te doen is één ding, om de energetische ruimte te creëren om met je kind een oefening te doen, vraagt iets anders.
Tegelijkertijd hebben kinderen zelf vaak al een sterke energetische ruimte. Het is vooral mooi als jij niet het gevoel hebt dat jij van alles voor moet doen aan je kind. Misschien is je kind juist wel de expert hierin. Stel je open om samen nieuwe dingen te ervaren.
Naast dat je je openstelt voor bijzondere ervaringen, gaat er extra veel liefde en plezier stromen tussen jou en je kind!

    Aanmelden of vragen MUZE

    * Verplicht

    [recaptcha]